|
Post by m2mm on Aug 28, 2008 13:26:11 GMT 3
Puude vahel liikus üks pikka kasvu kogu, keda oli vaevu kuulda. Keity AlGreen jalutas mööda metsa ringi, sest ta oli viimased päevad lihtsalt tegevusetult istunud ja tundis, et tal on vaja teha midagi põnevat - vähemalt midagi põnevamat kui lihtsalt ühes kohas istumine. Haldjaneiu, üle õla vibu ja nooled, nagu haldjatel ikka, oli juba peaaegu metsa piiril. Ta nägi puude vahel suuri rohelisi välju ja kaugel eemal paistsid mäed, mille tipud olid lumised ja osad kõrgusid pilvedeni. Keity polnud kunagi metsa servale nii lähedal käinud, kuid nüüd läks noor tütarlaps päris viimaste puudeni välja. Sealt edasi ei võinud ta minna - esialgu. Keity kõndis puude vahel edasi , teisel pool neid samu puid oli juba suur roheline lagendik. Varsti ronis neiu ühe madalamate okstega puu peale ja istus seljaga metsa poole. Ta oli täna juba ükskõik kui kaua lihtsalt ringi uidanud, väike puhkus mõtete korrastamiseks oli tore vaheldus.
|
|
Mia Marshall
Kolmeteistaastane.
S?rmuste isand, halb haldjas.
A Light in the Dark.
|
Post by Mia Marshall on Aug 28, 2008 14:26:20 GMT 3
Kostis samme, ning nähtavale ilmus Mia, haldjas kelle sees möllasid kurjus ja headus korraga. Ta nõjatus vaikides ühe puu vastu ning jäi Keity't vaatama. "Kaua sa siin juba olnud oled?" küsis neiu kõlava häälega teiselt neidiselt. Varsti hakkas kostma närvilist piiksumist haldjaplika taskust ning sealt tuli välja hallikat värvi nina. Ohates võttis tüdruk enda taskust roti ja asetas ta maha, sõnadega: "Ole ettevaatlik, kes teab, mis siin on."
|
|
|
Post by m2mm on Aug 28, 2008 16:01:41 GMT 3
Keity vaatas puu all seisvat noorukest haldjat, tegelikult polnud tüdruk ju noorem kui tema ise, kuid neiu pidas siiski hetkeks iseendaga aru ja vaatas, kuidas võõras oma roti maha pani.
"Mõnda aega, mitte väga kaua," ütles Keity lõpuks. "Ma pole sind siin varem näinud, kust sa tuled?" Küsimuse esitanud, hüppas neiu õrnalt maha, vältides hoolikalt tundmatu roti peale astumist, sest toda polnud maas väga hästi märgada.
|
|
Mia Marshall
Kolmeteistaastane.
A Light in the Dark.
|
Post by Mia Marshall on Aug 28, 2008 18:11:38 GMT 3
"Londonist. mu vanemad... Ah, pole huvitav. Aga kust sina ise tuled?" küsis tüdruk vaadates Keity't. Juukseid näppides tuletas meelde ühe laulu sõnu, mis olid talle kunagi kohutavalt hinge läinud. Nüüd tundus see tema jaoks igava plärana, tegelikult olid laulus lihtsalt sõnad ja mõtetu tümps. Rott hakkas jälle tütarlapse jalge ees pinisema ning Mia pidi uuesti kummarduma, et rott üles tõsta ning õlale panna. Rott pinises ikka veel edasi, otse neiu kõrva ääres. "Ole vait!" teatas plika kindlameelselt rotile.
|
|
|
Post by m2mm on Aug 29, 2008 0:09:59 GMT 3
Keity vaatas kerge huviga kuidas võõras oma rotiga, kes imelikult mõmises või midagi säärast, tegeles ning vastas siis: "ma tulen siit samast, Sünklaanest." Mõni hetk lihtsalt tüdrukut silmitsedes küsis Keity talt: "muide, mis su nimi on?" Küsimuse esitanud vaatas tütarlaps tavasse, silmates, et hakkas hämaraks minema. Silmates puude kohalt üle lendavad suurt musta lindu, tuli neiule meelde, et ta pole ju enda nime tundmatule Londonist öelnud. "Minu nimi on Keity, kui sind huvitab," selle viimase ütled Keity küll veidi vaiksemalt, kuigi ta teadis, et teda oli kuulda, sest haldjatel lihtsalt on hea kuulmine ja tema vaikset häält on raske ignoreerida kui kõik muu on täiesti vait. Isegi muude lehed vaevu liikusid.
|
|
Mia Marshall
Kolmeteistaastane.
A Light in the Dark.
|
Post by Mia Marshall on Aug 29, 2008 8:51:08 GMT 3
"Kas sa oled terve enda elu siin elanud?" imestas Mia. See haldjas on vist ikka täiesti "täishaldjas", pole ühtegi teist pereliiget peale haldjate... mõtles tüdruk. Ilmselt on ta väga ülbe... "Ma olen Marshall, Mia Marshall," sõnas neiu tsiteerides Bondi filmidest pea kõigile tuttavat lauset. "Keity?" küsis ta seejärel. "Keity on kena nimi."
|
|
|
Post by m2mm on Aug 29, 2008 22:05:39 GMT 3
Kuuldes, et Miale ta nimi meeldib naeratas Keity rõõmsalt ja sõnas: "aitäh. Kui sa siin ei ela, siis ehk tohin ma küsida mis sa siin metsas teed?" Ma pole enam ammu siin ühtegi võõrast näinud, mõtles neiu endamisi.
Hämarus hakkas juba süvenema ja varsti oli oodata pimedat. "Kus sa ööbid," küsis Keity tüdrukult. "Kas sul on mõni kindel koht või .. ?" Küsimus jäi poolikuks, sest ta tõesti ei osanud seda kuidagi lõpetada. Kuuldes kuidas üleval okstes keegi krabistab (või midagi seesugust) vaatas Keity viivitamatult ja järsult üles. Kõigest orav, mõtles tüdruk, mis muu see olla saakski.
|
|
Mia Marshall
Kolmeteistaastane.
A Light in the Dark.
|
Post by Mia Marshall on Aug 29, 2008 22:19:24 GMT 3
"Ma ei saanud Londonisse kauemaks jääda," lausus neiu nukralt. Ta istus rätsepaistmes maha ja jäi mulda jõllitama. Tõepoolest, kus ta ööbib? Ehk kuskil koopas, tal on ju magamiskott ja muud vajaliku asjad olemas. Homme tuleks alustada uue maja ehitamisega... "Ma ei ole kindel, küllap leian mõne koopa ja jään seal magama," sõnas plika kulmu krimpsutades. Mõte koopas magamisest ei olnud just rõõmustav. Ka Mia jäi korraks üles vahtima, kuuldes oravapere küünte krabinet okstel. Hetke pärast vaatas ta siiski jälle maapinda.
|
|
|
Post by m2mm on Aug 29, 2008 22:38:46 GMT 3
Keity vaatas Miat, kui too maha istus. Tundes, et tal on ebamugav tüdrukuga rääkida, kui peab koguaeg alla vaatma ning istus Mia vastu maha. Veidi aega juurelnud ja mõelnud kõikide erinevate variantide ning kõige sellise peale lausus haldjaneiu üsna aeglaselt iga sõna hoolikult kaaludes: "ma mõtlesin, et kui sa ei taha koopas ööbida ja sinu kavatsused siin metsas , või kus iganes sa ka praegu ka ei lähe, on head, siis ehk saad sa tulla minuga koos minu elupaika." Seda öelnud silmitses Keity hetke siiani võõrast tüdrukut enda ees ja lisas: "kui sa tahad. Ma olen kuulnud, et koopas ööbimine ei ole just kõige mugavam ja meil võetakse tavaliselt võõraid lahkelt vastu - tavaliselt." Vastust oodates toetas Keity selja vastu puud ja vaatas puudeokste vahelt õhtusesse pilvitusse taevasse.
|
|
Mia Marshall
Kolmeteistaastane.
A Light in the Dark.
|
Post by Mia Marshall on Aug 29, 2008 22:48:00 GMT 3
"Noh... Ma ei tea. Veidikene ebamugav ju justkui..." pomises Mia. "Mis siis, kui peaks midagi juhtuma," lausus neiu hoolikalt sõnu valides "ja mina olen just sellel ajal majas? Siis langeb süü just minu peale." Tüdruk mõtles veidi ja lisas: "Samas on see muidu väga hea pakkumine, kuna sinu ütlemine on õige, koopas ei ole just eriti mugav magada."
|
|
|
Post by m2mm on Sept 5, 2008 16:03:21 GMT 3
Keity kuulas Mia ära, kuida naeratas siis. "Mis ikka juhtuda saab," küsis tütarlaps rõõmsalt. "Ma küll ei usu, et midagi peaks juhtuma ja veel vähem, et sina selle korraldaks või midagi sellist .." Keity toetas selja vastu puud ja märkas, et on juba üsna pime.
Püsti tõuses ütles neiu juba tõsisemalt: "ma arvan siiski, et sa peaksid kaasa tulema. Koopas magamine - ei." Oodates, et Mia tõuseks ja oma roti kaasa võtaks, kõndis Keity veidi eemale, vaatas läbi metsa nii kaugele kui sai ja püüdis kuulda midagi kahtlast, kuid kui tema kõrv siiski midagi ebatavalist kinni ei püüdnud pöördus ta tagasi Mia poole.
OT: Sorry, et nii kaua vastusega läks, mul oli lihtsalt pea tühi ja ma ei osanud midagi vastata xD
|
|
Mia Marshall
Kolmeteistaastane.
A Light in the Dark.
|
Post by Mia Marshall on Sept 13, 2008 21:54:37 GMT 3
Mia tõusis püsti ja rapsis mulla ning lehed enda riietelt maha. Roti pistis ta uuesti taskusse, millele järgnes rahulolematu vigin. Tütarlaps muigas ja patsutas vaikselt roti pead. Oigega vinnas ta enda kotile kaks rasket koti ja hakkas Keity kõrval kõndima.
|
|