Mort
Abiline.
Surma abiline.
B???!!!
|
Post by Mort on Aug 27, 2008 13:29:32 GMT 3
Mort istus kamina ees ja soojendas oma varbaid tule käes. See oli imelik, et Surma kodus oli kamin, aga eks see tegelane ole üks kiiks tüüp ka. Mort'il oli kummaline tiitel - Surma abiline. Tegelikult ei teadnudki ta, mida see endast kujutama peaks, aga talle see meeldis. Hetkel istus ta tegevusetult ning nagu öeldud - soojendas varbaid.
|
|
|
Post by Surm on Aug 28, 2008 14:00:06 GMT 3
TERE ÕHTUST! ütles Surm oma kõleda häälega. Ta oli just tulnud Sõja, Näljahäda ja Taudi juurest kaarte mängimast. Ta oleks veelgi kauem mänginud mängu, mida üks hing nimega Kakslill talle ükskord õpetas, aga ta teadis, et tema õpipoiss teda ootab. KAS POLE MITTE HUBANE, KUI SUL ON KAMIN? ütles ta, asetas vikati seinale ning istus enda lemmikkohale kamina ees, Mordi kõrval, ning pööras tugitooli Mordi poole.
|
|
Mort
Abiline.
Surma abiline.
B???!!!
|
Post by Mort on Aug 29, 2008 13:43:12 GMT 3
Mort võpatas. Ta võpatas alati, kui Surm teda ootamatult kõnetas, "Ooojaa!" lausus ta kähku, saades kähku ehmatusest üle."Eee...Sa...Te rääkisite ükskord, et peaksite mulle õpetama maailmade vahel liikumist..." Mort jäi ebaledes vait, kuid sai siis jutuotsa uuesti kätte."Täna oleks sobiv aeg," lausus noormees.
|
|
|
Post by Surm on Aug 31, 2008 18:45:04 GMT 3
KAS SA OLED IKKA KINDEL SELLES, ET TAHAD ÕPPIDA? HEAKÜLL MA SIIS ÕPETAN. SA PEAD LIHTSLT VÄGA PINGSALT MÕTLEMA SELLE KOHA PEALE, KUHU SA TAHAD MINNA. SEE VÕIB SINU PSÜÜHIKALE NATUKE MÕJUDA KUID MUIDU PEAKS SUL KÕIK HÄSTI MINEMA. SAMAS PEAD SA KA TEGEMA ÜHE PIRUETTI, ÕHKU HÜPPAMA, TEGEMA KAKS SALTOT NING ÜKS KUKERPALL LÕPUKS AINULT KINDLUSTAKS KOHALE JÕUDMIST. ütles Surm. ON KA TEINE VÕIMALUS. lausus ta pärast mõningast mõtlemist. JAH SELLEGA PEAKS KA SAAMA arutas ta endamisi ning võttis enda taskust ühe tumedast metallist vikati kujukese, mis rippus pika keti otsas. SELLEGA SAAD SA KA LIIKUDA. MÕTLED VÄLJA ÜHE KOHA, KUHU TAHAD, PANED SILMAD KINNI NING VAJUTAD NUPUKESELE VIKATI OTSAS JA PAUHHH OLEDKI SEAL KUS VAJA. KUI POLE SIIS LÄKS SEE KATKI JA PEAD UUE OSTMA. ütles Surm. NEID SAAB AINULT NENDEST RÄNDPOODIDEST. lausus Surm oma õpipoisile. VABANDA MIND NÜÜD. MA PEAN KIISUKESTELE SÜÜA ANDMA. ütles ta ning kõndis toast välja, kuid unustas Mordile rändamisketi anda.
|
|
Mort
Abiline.
Surma abiline.
B???!!!
|
Post by Mort on Aug 31, 2008 19:06:15 GMT 3
Mort kuulas suu ammuli, kuidas Surm teda õpetas. Piruett, õhku hüpe, kaks saltot, kukerpall...piruett...ee...saltod, õhku hüpe..., püüdis poiss meelde jätta. Ta vaatas Surmale otsa ning ohkas kergendatult, kui kuulis, et on ka teine moodus. Aga kui Surm koos ripatsiga ära läks, läksid ka ta silmad pärani."Eee..Härra Surm!" hüüdis ta lootes, et too tagasi tuleb.
|
|
|
Post by Surm on Aug 31, 2008 19:29:37 GMT 3
Surm kuulis kuidas Mort teda hüüdis ning läks tagasi, krõbinapakk käes. Ta jäi ukse peale seisma. JAH? küsis ta. Samal ajal tuli talle meelde, et ta pidi minema Ankh-Morporki ühele igivanale võlurile otsa peale tegema. Surm ei pannud tähele, et tema käes oli rändamiskett ning ta vajutas ketile. Tema puhul toimis see natuke teisiti ning ta rändas hoopis Londonisse, sest tal polnud silmad kinni ja kodus jäi temast maha ainult krõbinapakk.
Varsti ilmus Surm tagasi. TEREKEST JÄLLE SIIS. MA VAJUTASIN KOGEMATA NUPPU. ütles ta vabandavalt. SA TAHTSID VIST SEDA. ütles ta Mordile ning ulatas selle talle. Seejärel korjas ta maast krõbinapaki mis oli tal enne maha kukkunud. KAS SA TAHAKSID MULLE APPI TULLA? küsis ta Mordilt. Nimelt olid tal töökohustused ja ta pidi ka Morti õpetama kuidas tema tööd teha ning Surma aidata.
|
|
Mort
Abiline.
Surma abiline.
B???!!!
|
Post by Mort on Sept 3, 2008 21:16:44 GMT 3
OT: Topeltpost, jaiks!
Mort vaatas imestunult, kuidas surm kadus ja tagasi ilmus. Ta noogutas ning võttis ripatsi ja pistis taskusse. "Muidugi tahan ma appi tulla, sir!" hüüatas ta ning tasandas siis häält."Usun, et see on jube põnev." Ta naeratas:"Aga mida ma tegema pean?"
|
|
|
Post by Surm on Sept 7, 2008 16:34:27 GMT 3
SA PEAD LIHTSALT VAATAMA MIDA MINA TEEN JA SIIS JÄRGMINE KORD SAAN MA SIND ENDA ASEMEL SAATA. lausus Surm ning ta luisele näole moodustus midagi naeratust meenutavat. Ta läks teise ruumi ning pani enda kassidele terve krõbinapaki ära. Seejärel läk ta tagasi Mordi juurde. ME PEAME MINEMA KÄIMA KORRA VAATAMA KAS ÜHE MEHE SURMAGA LÄHEB IKKA KÕIK KORRAPÄRASELT JA TEMA ELUNIIDI LÄBI LÕIKAMA, AGA MEIL ON NATUKE AEGA. ütles ta ning võttis põuest liivakella ja näitas seda mordile. UMBES POOL TUNDI. lausus ta, läks seina juurde ja võttis oma vikati.
|
|